Pancaroba     Pondok Rizky     Parkir     Emerald Hotel     
Wisata Update
Muara Cileutik Nu Tinggal Saeutik
Wisata Update
Muara Cileutik Nu Tinggal Saeutik


Isuk-isuk keneh harita poe minggu kuring jeung babaturan geus tatan-tatan ek indit ka hiji tempat anu jadi tempat ulin barudak harita, nyaeta muara cileutik. Tempatna haritamah bersih jeung endah keneh sanajan kadang kotor ku runtah kayu anu kabawa cai ti kaler. Cileutik teh salah sahiji tempat anu sabenernamah ngarana bulaksetra, aya oge anu nyebut muara cikidang. Eta tempat teh dipastikeun bakal rame mun musim munggahan atawa sapoe saencan datangna bulan puasa, nya pilihan sejen salain ti Matras atawa bendungan cai anu aya di Cikulu desa Sukahurip.

Kuring jeung babaturanteh moal aya deui tujuan kaditu nyaeta ngojay bari neangan remis atawa kerang tea mun urang kota nyebutmah, biasanamah rea oge warga sabudeureun cileutik anu ngegejoh-gejohkeun suku kana pasir bari teuleum, salah sahiji cara anu bisa ku urang dipigawe keur neangan kerang tea. Ngojay anu jadi kebiasaan saban minggu mun teu saban sore pastina teu kaliwat, kadang kuat tepika dua jam ngojak dina cai asin tepika baleureum. Mun keur teu musim remis, kuring jeung babaturan kapaksa neangan tiritip, nya sajenis kerang keneh ngan pedah neanganana butuh perjuangan da seukeut tea cangkangna, kadang kudu kaluar getih. Tapi perjuangan eta bakal kaubaran mun geus bareng-bareng jeung babaturan kumpul bari dudurukan taritip. Uhhh...seger pisan rasana, komo anu setengah mateng.

Ayeuna Cileutik teh sasatna tinggal kenangan, aya proyek pemerintah anu tujuanana nyaeta ngajieun pelabuhan sangkan parahu anu di laut kulon bisa dikumpulkeun di hiji tempat, daek teu daek da demi kabersihan sisi laut pangandaran warga kudu bisa narima. Pamandangan cileutik geus beda pisan ti taun ka taun, anu harita hirup di taun 90-an dipastikeun bakal pangling pisan ka ieu tempat. Cileutik tinggal saeutik, kadang bingung beh mana ieu cileutik anu baheula....

#


Anda mempunyai konten untuk ditayangkan di myPangandaran.com dan jaringannya seperti berita, opini, kolom, artikel, berita foto, video, release Perusahaan atau informasi tempat bisnis di Pangandaran. Kirimkan tulisan anda melalui Kontribusi dari Anda

Berikan Komentar Via Facebook

Wisata Update Lainnya
Catat, Ini Rundown Acara Tahun Baru 2018 di Pangandaran
Catat, Ini Rundown Acara Tahun Baru 2018 di Pangandaran
Sabtu, 30 Desember 2017 09:10 WIB
Tahun 2018 tinggal hitungan hari bahkan jam, berbagai persiapan dilakukan oleh Dinas Pariwisata Kabupaten Pangandaran, salah satunya adalah menginformasikan kepada wisatawan maupun
7 Homestay Yang Paling Rekomended Untuk Liburan di Pangandaran
7 Homestay Yang Paling Rekomended Untuk Liburan di Pangandaran
Senin, 26 Februari 2018 13:59 WIB
Selain hotel, terkadang dari kita lebih asyik untuk menikmati liburan di Pangandaran dengan menginap di rumah-rumah warga yang disewakan atau juga homestay,
Pangandaran Tak Hanya Sekedar Pantai
Pangandaran Tak Hanya Sekedar Pantai
Jum'at, 09 Maret 2018 10:11 WIB
Pangandaran merupakan kabupaten pariwisata yang masih muda, baru 5 tahun berdiri menjadi kabupaten. Sebelumnya pangandaran menjadi bagian dari kabupaten Ciamis. Nama Pangandaran sudah
7 Rumah Sewa di Pangandaran Paling Rekomended Murah dan Dekat Pantai 
7 Rumah Sewa di Pangandaran Paling Rekomended Murah dan Dekat Pantai 
Sabtu, 09 Februari 2019 10:37 WIB
Pangandaran sebagai salah satu Kabupaten Pariwisata unggulan di jawa bat memiliki berbagai potensi wisata yang luar biasanya mulai dari wisata pantai yang